SMR henger jótékony hatásai

2016.08.08 09:12

SMR hengerFérjem kettlebell edzésre jár és Edzőbá’ tanácsára vásárolt itthonra SMR hengert (Self Myofascial Release), sőt, még workshop-on is részt vett, hogy megfelelően tudja használni. Hogy mire? Röviden: az SMR henger használatával a sportolók saját maguk regenerálhatják testüket, ezáltal a stresszoldás, izomlazítás és egészségmegőrzés egyik legkiválóbb eszköze.

SMR henger alapfunkciója

Persze funkciójáról tudományos megközelítés is van: „Egy hatékony edzés tervezésénél gondolnunk kell a gyors regenerálódásra is, ehhez nyújt nagyon hasznos segítséget az SMR (Self Myofascial Release) kiegészítő rendszere. Ezt a módszert természetesen olyanok is alkalmazhatják, akik szinte semmilyen, vagy csak nagyon minimális mozgást végeznek és olyanok, akik munkájuk során jellemzően sokat ülnek, illetve állnak. Az izmok könnyebben regenerálódnak, fejlődnek, valamint terhelési szintjük nagymértékben megnövekszik. A sérülésveszély csökken, mivel az izmot körülvevő hártya, az izompólya ellazul, így az izom visszanyeri eredeti tónusát. A sérült izmokban keletkezett letapadások és behegesedett szövetek fellazulnak, ennél fogva lebonthatóvá válnak. Végül a lebontott salakanyagoktól a méregtelenítés során megszabadul a szervezet.” [forrás: kettlebelledzes.hu]

SMR henger jótékony hatása

Nálunk többfunkciós. Kisgyerekes anyukáknak ismerős lehet a "túl nagy a csend" kifejezés. Mert van az, amikor a gyerekek őrjöngve rohangálnak a lakásban, vagy éppen egymással veszekednek. És van az, amikor szépen, békében játszanak egymással. Mindkét esetben halljuk a hangjukat, ugye? És az a pillanat is ismerős, amikor csend van, de nem azért, mert alszanak? Vicces netes fotók ilyenkor arról mesélnek, hogy éppen szétkenik a krémet a parkettán, vagy összefirkálják  a falat. Nem tudom miért, nálunk ilyen még sosem történt, de nem hinném, hogy gond van a gyerekeimmel. Ők másképpen élik ki kreativitásukat. Például hercegnőnek öltöztetik az egyméteres, 15 cm átmérőjű SMR hengert. :)


Elérhetőség

DSM (Dance-Style-Move)

Facebook | dancestylemove
Instagram | dancestylemove

06(30)2006861