Farizom erősítés

2018.09.10

Kisbaba mellett nem jut energia külön edzőterembe menni, de még az otthon végezhető tornavideók is túl hosszúnak tűnhetnek. Ha várandóságod panaszmentes, vagy nem régen szültél és túl vagy a 6 hetes gyermekágyi időszakon, módjával már mozoghatsz. Én amúgy sem vagyok a nagy intenzitású, pulzus-szintet ugráltató edzések híve, ebben az állapotban pedig egyáltalán nem is javallott.

Van 5 perced? - tornavideó-sorozat

A DSM Move edzéseken külön gyakorlatsort csinálunk a farizmok erősítésére. Azonban nem titkolt szándékom, hogy elérjem az otthon lévő kismamákat és anyukákat is, hiszen én is jártam ebben a cipőben és tisztában vagyok a nehezített körülményekkel.

A "Van 5 perced?" tornavideó-sorozatom 1. részében a tartásjavítással foglalkoztunk. Ha ez kimaradt, érdemes pótolnod és az egyszerű gyakorlatsort beépíteni a hétköznapjaidba.

Farizom erősítés

A sorozat következő részében a farizmokra helyezzük a hangsúlyt. A farizmok a csípőre ható izmok, konkrétan a külső csípőizmok közé tartoznak. A szakmai terminológiában musculus glutaeusként is ismert izomcsoport három izomból áll: nagy, közepes és kis farizomból.

A nagy farizom a legnagyobb közülük, a medence hátulsó felszínén található, ami a combot hátra és oldalirányba emeli. Elsődleges funkciója, hogy nyújtja a csípőízületet, kiegyenesíti a törzset és a lábat hátrafelé mozgatja. A kis és középső farizom alul a nagy farizom oldalánál helyezkedik el. Funkciójuk, hogy a lábat kifelé, illetve oldal irányba távolítják.

Az 5 perces videóban látszólag nagyon könnyű gyakorlatsort csinálunk, de ha tényleg csinálod, örülsz majd, hogy csak 5 perc volt. Szánj magadra napi 5 percet és tornázz velem! Iratkozz fel YouTube csatornámra, hogy időben értesülhess az újabb edzésvideókról!

© Herédi Otilia
info@herediotilia.hu
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!