Hobby Rocky workshop

Hobby Rocky workshopEgy 4 alkalmas workshop alatt 4-5 figura tanulható. A workshopokon az oktatás 3 szinten folyik: kezdő 1-2, középahaladó 1-2 és haladó 1-2. Minden szinten a már ismert tudás egy-egy újabb figurával bővül.

A Rock & Roll - zenéjét és ritmusát tekintve - nem csak a legviharosabb táncok egyike, de egy egész irányzat születése is neki köszönhető. A tánc végül azok számára is önállósíthatta magát, akik azt korábban vadul elutasították. A Rock & Roll függetlenül attól, hogy régi vagy új zenére szól, ma is - mint hajdanán - lelkesíti az ifjúságot, és az ’50-es évek Rock & Roll-generációját is újra lázba hozza.

A Hobby Rocky tanfolyamon középhaladó szinttől megismerkedhetsz a Boogie-Woogie és Swing tánc alapjaival is.

Boogie-Woogie

A Rock & Rollal közös tánccsaládot képez. A legmarkánsabb különbség a két tánc között a zene, ami a Boogie-Woogie-nál főként a billentyűs hangszer basszus szólamának kiemelése. Legfőbb jellemzője a szabad vezetés, az improvizáció, - talán ez az, ami a leginkább megkülönbözteti a többi tánctól. A Boogie-Woogie alapvetően swing eredetű tánc. Népszerűsége az 1920-as és 1930-as években teljesedett ki, majd a Boogie-Woogie hóbort volt az egyik legnagyobb hatással a Jump-blues és végeredményben a Rock & Roll fejlődésére, így mind a mai napig hallani különböző klubokban és lemezeken szerte Európában és az Egyesült Államokban.

Swing

A szó jelentése lendület, ami a zenében egy hangsúlyos lüktetésben mutatkozik meg. A legigazibb, vérbeli amerikai táncok egyike, egy igazi fekete táncforma.  A tánc a zenét követi. Ha a zene lágy, lassú, akkor a mozgás is ezt tükrözi. Ha a zene gyors, pörgős, hirtelen váltásokkal, akkor a tánc is gyors, lendületes - kiállásokkal, esetleg ugrásokkal tűzdelve. A tánc tükrözi a zene hangulatát, lüktetését.

Ha érdekelnek induló kurzusaink, jelentkezz!


Elérhetőség

DSM (Dance-Style-Move)

Facebook | dancestylemove
Instagram | dancestylemove

06(30)2006861